Olaj, energia, Varró László

2011.03.30. 09:54

Éppen tegnap kérdezett rá a Kiscsaj, hogy mi az az "izé" a benzinkút után, az egyik épület előtt (miután áthajtottunk a Petőfi hídon és mielőtt elhajtottunk volna az új bevásárlóközpont előtt, kb. a Schönherz kolival átellenben.) Olajpumpa - mondtam, mert akkor még nem tudtam, hogy a szakszerű megnevezés olajhimba -, és egy kicsit magyaráztam arról, hogy hogyan segít ez a szerkezet felhozni az olajat a föld mélyéről. Aztán elég gyorsan másra terelődött a szó.

Az fn.hu-n viszont van egy két részes interjú, amit ajánlok mindenkinek, aki egy értelmes ember értelmes gondolatait szeretné magáévá tenni olyan dolgokról, mint az olajpiac, az olaj ára, az energia termelése és fogyasztása és az állam beavatkozása a piaci folyamatokba az energiaszektorban (mit kéne és mit nem kellene tennie). A kérdezett Varró László, a kérdező Orosz Györgyi.

Első rész, második rész.

Ja, és Varró szakkolis volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr422784322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabagoly 2011.04.01. 19:29:41

Jól vettem ki akkor a riportból, hogy az olajár az infláció okának egy jelentős felelőse a mai világban? Mert szállítás nincs olaj nélkül. (remélhetőleg ez változni fog kb 100 éven belül) Szóval hosszú távon minden olajáremelés eredménye egy általános árnövekedés a termékeknél. A szolgáltatások bére pedig erre reagál, hogy az életkörülmény megmaradjon.
süti beállítások módosítása