U2, bevétel, nyereség

2010.03.02. 14:40

Személy szerint szeretem a U2-t, főleg a karcosabb zenéiket. Néha hunyorítok, amikor Bono a világ szegényeit menti, mert közben zavar a vakuk fénye. Egyébként mentse. Ha mindenki elkötelezett és aktív lesz ezügyben, akkor majd lehet lehúzni, addig kuss. Persze a South Park-os anyázáson én is halálra röhögtem magam, de nekik szabad.

Azt írja az EST.hu, hogy a Billboard összesítése szerint kaszáltak a fiúk 2009-ben. Övék az első hely, az aranyérem, nekik áll a zászló és szól a száncsengő. est.hu/cikk/77001
Azt sajnos nem tudjuk meg, hogy a bevételük volt 109 millió dollár, vagy a nyereségük. A cikk szerzőjét nem zavarja, hogy az egyik mondatban még bevétel szerepel, a másikban már nyereség.  Simán összemossa a két kategóriát, gondolom nem volt közgáztanára, aki elmagyarázta volna neki a különbséget. Sebaj. Jobb későn, mint soha... A bevétel az eladott mennyiségek és eladási árak szorzatainak összege. Mondjuk 100 CD 1000 forintos áron plusz 200 koncertjegy 800 forintos áron az 260000 forint bevétel. A nyereség nem más, mint a pozitív (számviteli) eredmény (profit), vagyis a bevételek és a költségek különbsége. Ha pozitív. Jó újságíró holtig tanul.

Ami viszont tényleg érdekes, az a bevétel és a koncertek közti összefüggés. A magas bevétel nagy része ugyanis koncertbevétel. Nemcsak a U2-nál, de majd' mindenkinél, kivéve talán Jackót és Elvist. www.billboard.com/news

Ugye-ugye ez érdekes. Főleg ebben a "jaj, nem tudok miből megélni, mert a kis surmók nem veszik a CD-imet, hanem letöltik ingyé' a zeném a netről" világban kapja fel erre a fejét az ember... Meg a közgazdász.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr621802844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

díva naíva 2010.03.03. 13:07:22

Hétköznapi nem közgáz tanárként sem mindegy nekem, hogy csak a bevételem sok vagy busás haszon párosul mellé :)) a koncertbevétel magas aránya a cd-khez képest, mégha ingyen le is töltik, ingyen koncert nincs :)) úgyhogy nem sajnálom őket, nem fognak éhen veszni ;))

vagyok, aki vagyok... 2010.03.03. 13:24:28

azért gondolom van összefüggés a a koncertezés felé való eltolódásban a letöltések terjedésének. legalábbis, ha én lennék a zenekar menedzsere, akkor akkor azt a 2-3 összeadást, kivonást elvégeztem volna :)
süti beállítások módosítása