Nemzeti konzultáció 16/2

2012.06.12. 15:12

show must go on.jpg 2. "Vannak, akik szerint adó- és járulékmentessé kellene tenni a bérét azoknak, akik már nyugdíjba mehetnének, de tovább dolgoznak. Mások azt mondják, nem kell segíteni a nyugdíjas korúakat, hogy a munka világában maradjanak."

Mi van? Mi van? Mi van? Nem direkt csinálom, egyszerűen tényleg nem értem! Akik jövedelmet szereznek, azok a megszerzett jövedelmek után adót (jövedelemadót) és járulékokat fizetnek. Ennyi. Van olyan, hogy esetleg kevesebbet, vagy többet, de modern demokráciákban ezt alapvetően a jövedelem nagyságától teszik függővé - esetleg kalkulálva az eltartottak számával, mert félreértés ne legyen, a családi adókedvezmény alapja is az alacsony  jövedelem, ti. a gyerekszám növekedésével csökken az egy főre jutó jövedelem...

De hogy azért ne fizessen mert nyugdíjas korú? Miért nem azért ne fizessen mert szőke? Vagy mert nincs testékszere. Vagy mert van. Mekkora badarság ez már?! 

Beleszámítson-e az adóalapba a nyugdíj? Ne számítson bele. De ez már tök más ügy, ugye? Grrrrr...

Hogy kell-e segíteni a nyugdíjas korút, hogy a munka világában maradjon? Nem kevésbé és nem jobban, mint másokat. Elsősorban azonban nem azokat kell segíteni, akik MÁR a munka világában vannak (fordítok: foglalkoztatottak), hanem azokat, akik MÉG nincsenek ott (fordítok: munkanélküliek)!

Mekkora gáz már ez a kérdés...

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr994583506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2012.06.29. 21:31:04

Szerintem- bár én csak simán, egy gondolkodó dolgozó vagyok- aki dolgozik, az viselje a munkabérhez kapcsolódó közterheket, adókat járulékokat. Akár aktív korú, akár nyugdíjas. Egyenlő munkáért egyenlő béreket. Járuljunk hozzá mindannyian azonos elvek alapján a közterhekhez.
süti beállítások módosítása