Bank, kamat(ok) és egyebek

2012.01.21. 11:31

Azt írja az újság, hogy drágább lesz a bankolás az idén a KKV-k számára, mert a bankok zöme növelte/növeli a rájuk vonatkozó tranzakciós, számlavezetési és egyéb kapcsolódó díjakat. A szakértők szerint: a bankok az alacsony szintű hitelezés miatt kimaradó bevételeiket a tranzakciós bevételekkel és a díj jellegű bevételekkel igyekeznek ellensúlyozni...

Nem tudom, hogy a lakossági számlákhoz kapcsolódóan megfigyelhető lesz-e ehhez hasonló változás, vagy sem. A magam részéről nem tartom valószínűnek. Egyébként nem feltétlenül a hihetetlenül éles verseny miatt, sokkal inkább azért, mert a lakossági folyószámlák esetében explicit módon érzékelhető az az elvárás (állam), hogy ne növekedjenek ezek a díjak (a bankadó bevezetése után érezhettük ezt az elvárást). Hab a tortán, hogy egy ideje napirenden van (nem csupán nemzeti szinten) az úgynevezett alapszámla, vagy fapados lakossági számla terve, amely nagyon alacsony számlafenntartási díjakkal és ami még fontosabb egységes módon lenne igénybe vehető bármelyik banknál és pénzintézetnél. (Lásd erről ezt a 2011-es cikket a Privátbankártól: Álom marad-e az egységes banki alapszámla?)

Addig is tessék tanulmányozni a PSZÁF honlapon a lakossági bankszámlák összehasonlító táblázatát, amelyet a felügyelet szakemberei folyamatosan frissítenek! Ebből kiderül, hogy hol mennyiért bankolhatunk mi, lakossági ügyfelek. Ugyanis a Navigare necesse est aktuális változata ma a bankolni szükséges.. de egyáltalán nem mindegy, hogy mennyiért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr683618705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása