Eltörölni

2010.10.31. 22:59

A téli időszámítást kéne eltörölni baromi gyorsan, ha kívánhatok én is valamit a hosszú hétvége alkalmából! Vagy a nyárit. Még nem döntöttem el, de lassan kezd telelenni a hócipőm (akkor mégis a télit) ezzel az oda-vissza állással. De nagyon! Úgyhogy, ha kérhetném, akkor ezt nyomjuk át, ha már fél évig mi leszünk az EU soros elnöke... csak ezt az egyet, pls! Istenemre mondom nemzedékek lennének hálásak érte Európa-szerte (sőt, az egész OECD).

Lécci, lécci, lécci!

Vagy ha ez nem sikerül, akkor jöjjön hetente kétszer a Télapó. Valamit villantsunk már!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr242412664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2010.11.01. 06:08:25

Hehe, látom, nemcsak nekem fáj a fejem ettől! :-)

Egyébként úgy tudom, hogy a "téli" a mi igazi időzónánk. Ezért is vetette fel vki az Indexen, hogy váltsunk időzónát, legyünk mi a románban.

Máskülönben ezzel pénzt spórolunk meg. Nem annyit, mint régen, de még így is sokat. Állítólag azzal, hogy később indul a "nap". De megkérdezném, hogyazzal meg nem-e veszítünk, hogy később is ér véget?

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2010.11.01. 21:15:45

Ez a pénz megtakarítás talán akkor lenne igaz, ha mindenki szépen lefeküdne amikor sötétedik, és nem kapcsolgatna se a tévécsatornák között, se a villanyt nem kapcsolná fel, se nem netezne, semmit, hanem szépen lefeküdne és aludna.
De nem így van.
Én ugyanúgy éjjel fél kettő körül fekszem le, mint korábban. Csak egy órával hamarabb kell villanyt gyújtanom, mert már négykor teljesen sötét van. Reggel még egy darabig világosabb van hét előtt, de rövidesen fél nyolc körül kezd majd világosodni is. Ugyanúgy villanyt kell gyújtani. De legalább reggel sötétben indulunk el otthonról, és sötét lesz, mire hazaérünk. Hurrá...
Sőt hetekig megint nem fogom tudni, mikor hány óra van. Éljen az utazás nélküli jet-leg.:(

kozgaztanar 2010.11.02. 09:36:30

@bluemoon: őszintén szólva nem tudom, hogy miből is keletkezne megtakarítás a téli-nyári váltás kapcsán, pedig olvastam erről egy cikket valahol, valamikor. Ha jól emlékszem, akkor annak a cikknek az volt a tanulsága, hogy a 80-as években ez valóban számított, de ma már nincs, vagy csak alig-alig. Szemben a konstans költséggel, amit az átállás okoz a "népeknek". Csak ugye ez a költség nem számszerűsödik sehol, így aztán nem is lehet vele kalkulálni. :(

díva naíva 2010.11.02. 11:26:46

az óraállítgatás nekem is az agyamra megy, na de az EU soros elnökségét ilyenre pazarolni? :D
süti beállítások módosítása