Schnaps
2010.09.26. 10:25
Lájkolom, hogy vannak ilyen nyereményes izék a blog.hu-n, hogy írj erről, vagy arról, helyezd ki ezt vagy azt, tárcsázd a következő emelt díjas telefonszámot és nyerhetsz... (Drága bloggerek!) Most éppen kupont a pálinkafesztiválra (nem is, mert Budavári Pálinka és Kolbászfesztivál, nem összekeverendő a sima Budapesti Pálinka Fesztivállal a Városháza mellett, mert nyilván az egyik polgári, a másik meg liberális pálinka - mármint hogy volt eleddig).
Jaj, akkor én is írok egy posztot (gondoltam gyorsan) a pálinkáról. Kategóriát is választottam: "az első pálinkám". (Pálinka és gasztronómia ügyben nem vagyok jártas, valamint a pálinka és szerelem együttjárás is elkerült - nem lévén soha Pál Inka nevű hölgyismerősöm.) De első pálinka, az igen! Az volt!
Elmesélem, hogy hogyan.
Szóval Anyám leszedte a fáról - vödörbe, lábosba, ami került. Öcsémmel megmostuk, kimagoztuk, hordóba raktuk, aztán két hét múlva, a cefrévé erjedt gyümölcs ment (vittük) az emberhez, a főzdébe. Lehetett vagy 140 liter. Még aznap délután lefőzésre került, testvérem el is hozta este a 12 litert. Azóta van nekünk első pálinkánk. Szilva.
Tavaly is volt első, csak akkor almából.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.09.26. 12:33:54
mig8 (törölt) 2010.09.26. 15:53:49
.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.09.26. 21:40:20
No és Inka Pál nevű (hölgy)ismerősöd van? E?
kozgaztanar 2010.09.27. 11:12:02
@mig8: ja-ja, régi szabály, hogy a pálinkának meg kell ágyazni a gyomorban! :)
@.bia: még nincs. de ha akarsz, Te lehetsz! :)
Utolsó kommentek