Szocializmus Amerikában

2010.08.29. 11:10

Én szeretem Amerikát. De tényleg! Szeretem Dél-Amerikát, Közép-Amerikát és szeretem Észak-Amerikát is. Nem úgy, hogy mondjuk csak Kanadát (ami elég észak), hanem az Amerikai Egyesült Államokat is. Szeretem és nem szeretem. Egyszerre. Ugyanúgy, mint ezt a 93 ezer négyzetkilóméternyi földdarabot itt (imhol), azt ott, a nagy vizen túl is van miért szeretni és van miért nem szeretni.

Ma azt olvastam, hogy százezren tüntettek Obama egészségügyi reformja ellen Washingtonban. Ez jó, ilyen a demokrácia, ti. szabad országban szabad véleményt nyilvánítani.

Meg azt is olvastam, hogy a "tüntetők szerint Obama szocializmust kíván bevezetni az Egyesült Államokban", egész pontosan:

Washingtonban több mint százezren tüntettek tegnap Barack Obama politikája ellen. A bírálatok egyik fő célpontja az év elején életbe lépett egészségügyi reform volt. A megmozdulás résztvevői azzal vádolták az amerikai elnököt, hogy szocializmust kíván bevezetni az Egyesült Államokban.

Aha. Most éppen nem tudom eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek... Azt tudom, hogy bár meggyőződésem, hogy a szabad vélemény és annak kinyilvánítása jó dolog, addig a tudatlanságot mindig is elleneztem.

Azért van egy tippem (mellőzve minden teoretikus okoskodást), hogy az ötvenes években kitelepített Józsi bácsi mit mondana a szocialista veszély ellen tüntető amerikai konzervatívnak...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr362256007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verliebte (törölt) 2010.08.29. 17:25:47

Érdekes. Amikor Obama sportcsarnoknyi orvost hívott össze, akik ingyen elláttak akárkit, akkor azért jó sokan elmentek

mig8 (törölt) 2010.08.29. 21:52:25

Hát, 290 millió ember nem láthatja egyformán a világot...

Vannak, akik szerint az USA maga a tökély, és vannak, akik szerint meg nem.

MakkosMaria 2010.08.30. 04:46:47

Nemtom mennyi jon at az alabbi publicisztikabol (nagyon sok benne a referencia az itt a mindennapi hirekben szereplokre) Mindenesetre az egyik legtomorebb magyarazat az emlitett tudatlansagra, illetve annak terjedesere.
opinionator.blogs.nytimes.com/2010/08/25/building-a-nation-of-know-nothings/?src=mv&ref=homepage

mig8 (törölt) 2010.08.30. 08:00:56

Eh, az USA-ban ennél sokkal nagyobb baj az, ami az oktatásban van.

Ott egy alapítvány nagyon könnyen hozhat létre iskolát. Van olyan, ahol azt tanítják szó szerint "történelemnek", amit a Biblia leír. Egy ilyen "végzettségű" ember, ha kikerül a nagyéletbe, szerintetek mit fog gondolni a világ dolgairól?

Félreértés ne essék, nem vagyok vallásellenes. De már nemtudommelyik zsinat is azt mondta, hogy az, ami a Bibliában le van írva teremtéstörténetnek, azt nem szó szerint kell érteni.

aJeti 2010.08.30. 10:28:39

szeretek ide járni.
süti beállítások módosítása