Fair enough

2010.06.16. 09:35

Egy ideje mobillal is lehet parkolni Budapesten. Nem, nem úgy értem, hogy mozgó autóval parkolni, azt eddig sem lehetett, meg vsz a jövőben sem lehet majd, hanem úgy, hogy nem kell bedobálni a pénzt a parkolóautómatába, hanem küldök egy sms-t egy megadott számra (lásd parkolóautómatán szereplő szám), ami elindítja a díjfizetést, majd dolgom végeztével még egyet 'stop' szöveggel, ami leállítja. Ennyi. Plusz 75 forint, ami az sms ára.
Ha működik a rendszer. Mert van úgy, hogy nem működik.

Pár hete békésen parkolgatok - mobil -, majd amikor le akarom állítani, akkor a következő üzenetet kapom: Sikertelen parkolás! Tájékoztatjuk, hogy a szolgáltatás átmenetileg nem élérhető. A kényelmetlenségért szíves elnézését és megértését kérjük! Pannon

Próbálom újra, ugyanaz a hibaüzenet jön. Majd megint és megint. Hívom a Pannont (újabban Telenor). Kedves hang. Megért. Tájékoztat, hogy már többen jelezték, de a szoftver nem az övék, hanem a pakrkolási társaságé. Ismertet velem még két módszer, hogy hogyan tudom leállítani a parkolást. Kipróbálom mindkettőt, Egyik sem működik, ugyanaz a hibaüzenet jön. Újabb telefon a Pannonnak (újabban Telenor), kérem, hogy valahogy állítsák le a szolgáltatást. Ezúttal kevésbé kedves hang közli, hogy sajnos azt ők nem tudják (nem az ő szoftverük), de ne aggódjak, mert egyrészt maximum 4 óra az igénybevehető parkolás és utána leáll magától, másrészt a számlán ez a (hiba miatti) tétel nem fog megjelenni.

Naná, hogy megjelent.

Mit tehet ilyenkor a kedves vevő? Reklamálhat, elmehet az ügyfélszolgálatra, levelet írhat, telefonálhat. Szóval utánajárhat a dolognak. Ennek költsége van. Tranzakciós költség. Adott esetben túl magas a kb. 1000 forintos jogosulatlan díjbeszedéssel szemben. Nem éri meg. Vagy. Vagy megoldhatja pestiesen: leparkolja.
Nos, a parkolási társaság még úgy 300 forintnyi pluszban van, de dolgozom az ügyön. Ha egál lesz, akkor majd újra veszek parkolójegyet.

Fair enough?


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr792085450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budspencer 2010.06.16. 11:39:18

Jó a helyzet...nálam múltkor jobb helyet volt...telefonról rendeltem az autópálya matricát...nem jött válasz, hogy elfogadták volna, semmi...mondom felhívom őket, mondták, hogy küldjem el újra. Elküldtem, utána megjött mind a két visszaigazoló sms...az egy hetes autópáyamatrica mellett, volt még egy ugyanarra a hétre, átiratni nem lehetett...kössz :D

aJeti 2010.06.16. 13:30:22

tudsz élni. szinte hallom a volt egyszer egy vadnyugat zenéjét. :)

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2010.06.16. 23:58:00

És otthagytad az autódat azon a szent helyen, ahol parkoltál, és elmentél gyalog haza?
Mert ha nem így tettél, akkor természetesen még számíthatsz - három hónapon belül érvényesen- a parkolási társaságtól, parkolási díj nem fizetése miatti büntetésre. És nem mondhatod, hogy te csak fair akartál lenni, és beszámítottad a cég feléd fennálló tartozását, az általad fizetendő parkolási díjba.
De megoldásnak ügyes lenne:)

kozgaztanar 2010.06.17. 09:49:47

@bluemoon: nem-nem, én elmentem, csak közben az óra ketyegett tovább. fizettem, hiszen a díj rendezésére a telefontársaságon keresztül került sor, a telefonszámlám tartalmazta a kb 1200 Ft-s tételt, amiből én 1000 Ft-t nem parkoltam le akkor és azért fizettem, mert nem tudtam leállítani a parkolást. Ezt az ezrest parkolgatom le most úgy, hogy időnként nem dobok be pénzt az automatába, ha kéne.
süti beállítások módosítása