Mi mennyi?

2010.05.12. 10:26

Reggelente általában ránézek az eco.hu-ra (reklám), hogy (jól) informált legyek gazdasági hírek tekintetében. Aztán vagy az leszek, vagy sem. Ma reggel például összezavarodtam, ahogy a hírlinkfolyamot böngésztem. Többen állítják, hogy nőtt az első negyedéves magyar GDP (KSH becslésre hivatkozva).

A naptárhatás kiszűrésével 0,2 százalékkal nőtt éves alapon a magyar gazdaság, 2009 negyedik negyedévéhez képest pedig már 0,9 százalékkal − közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az Ecostattal készített közös gyorsbecslése alapján. hvg.hu/gazdasag/20100512_no_
a_magyar_GDP#s=eco

De van egy, aki ennek az ellenkezőjét mondja:

Az 1. negyedévben 2,0%-kal csökkent a magyar GDP (elörejelzés: -2,2%, elözö: -4,0%). www.globalfx.hu/phpnew/links/ecoview.php

Kinek higgyek? (Hát én immár, Virágom, Virágom?) Úgy döntöttem, hogy nem bízom abban az adatszolgáltatóban, ahol nem tudják az előrejelzés és az előző szavakat hosszú ő-vel írni. Hogy az igazság hol van, azt meg majd meglássuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr731994500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása