Adózás és eltörlés

2010.05.07. 13:19

Minden negyedik adót eltörölheti a Fidesz - írja a portfolio.hu (kissé magyartalan fogalmazásban), mert persze nem adót, hanem adónemet és nem eltörölheti, hanem eltörölhet, teszem hozzá én. (Ugye, Grétsi tanár úr?)

www.portfolio.hu/cikkek.tdp

Ez jó hír. Nem tudom, hogy több pénz marad-e az emberek zsebében, nem tudom, hogy lesz-e jövedelmi hatásból pótlólagos fogyasztási kereslet, nem tudom, hogy van-e rá fedezet, nem tudom, hogy milyen és mekkora lesz a hatása a tervezett "eltörléseknek" az államháztartási hiányra és azt sem, hogy a piacok (nemzetközi tőkepiac) ezt majd miként minősítik. Egy dolgot tudok. A magyar adórendszer bonyolult. Nagyon bonyolult. Még nemzetközi összehasonlításban is az. Nagyon az.

A Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) versenyképességi tanulmányában (The Global Competiveness Report 2009-2010) szereplő országonkénti gazdasági elemzés Magyarország esetében, amikor arról van szó, hogy mi rontja a versenyképességet, akkor amit az első helyre tesz az a tax regulations. A szabályok. Nem a szint (a tax rates a harmadik helyen szerepel), hanem a szabályok.

www.weforum.org/documents/GCR09/index.html

Egyébként roppant érdekes és tanulságos a tanulmány fogalmazása: The most problematic factors for doing business. Hát igen. Szóval az mindenképpen jó hír, ha egyszerűsödik. Mindnyájunknak. Ha.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr971981006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.05.07. 13:45:49

Én ezzel úgy vagyok, mint sok mással is, hogy hiszem, ha látom, meg érzékelem. ;))))

PS: Grétsy tanár úr ennél apróbb hibákba is belekötött, volt szerencsém hozzá személyesen egy szemeszter erejéig... :)

barracud4 · http://halnap.blog.hu/ 2010.05.07. 18:37:57

még mielőtt lenyitottam volna a kommenteket, azt a mondatot fogalmaztam meg magamban, hogy "majd meglássuk! a vak is aszonta! " :)

aJeti 2010.05.10. 09:50:52

hű, mindjárt vallani kell. hol is kezdjem. ;-)

kozgaztanar 2010.05.10. 12:48:13

@aJeti: pl. változtasd meg az avatárodat! :)) jó lett
süti beállítások módosítása