Szerencsés helyzetben vagyok, mert bár alapvetően nem szeretek hivatalos ügyeket intézni (hagynám a mosott ruhát másra), de a szükségszerű utánajárást, lebonyolítást, elintézést meg tudom oldani szabadidőmben. De mi van azzal, aki nem rendelkezik szabadidővel? Az hogy csinálja? Ja, és persze nem szabadidővel délután öt óra után, vagy szabadidővel a hétvégén! Nem-nem. Szabadidővel hétköznap reggel 8 és délután 5 óra között! Erre mondják felénk azt, hogy sportszerű nehezítés...

Hogy a piacon működő üzleti egységek (vállalatok) mikor termelnek, az az ő magányügyük - meg a dolgozóiké. Igen, a Tesco is egy vállalat, az ő termelési ideje az, amit úgy hívunk, hogy mikor van nyitva? És igen, ők maguktól rájönnek, hogy ha a potenciális vevő reggel 8 és délután 5 között nem tud vásárolni, mert nincs rá ideje (teszem fel dolgozik), akkor ki kell találni valamit. Meghosszabbított nyitvatartást. Éjszakai nyitvatartást. Stb. Különben nincs fogyasztó, nincs bevétel, nincs profit.

Az állami (közösségi) szektor szereplői másképpen működnek. Nincs profitérdek. Esetünkben mondhatni sajnos nincs profitérdekeltség. A közösség tagjait szolgáló olyan lazán tesz arra nem érdekelt abban, hogy nyitvatartásában igazodjon ügyfelei életritmusához, mint a pinty! Minek is tenné? Mondjuk egy okmányiroda... Hát normális az, aki alkalmazkodik, miközben kötelezheti ügyfeleit szolgáltatása igénybevételére? A mulasztókat peddig szankcióval sújthatja? Kit érdekel, hogy délelőtt dolgozik az ügyfél?! Oldja meg! (Aki eddig azt hitte, hogy a hivatal van a polgárért és nem fordítva, az sürgőssen nézze meg a GPS-t, hogy melyik országban is él!)

Mint említettem én szerencsés vagyok szabadidő tekintetében. Felhívnám azonban a figyelmet arra, hogy kevésbé szerencsés polgártársaim ezrei munkahelyükről "lógnak el" hivatalos ügyeket intézni. Ja, hogy pont ez a cél? Hogy addig se termeljenek/szolgáltassanak? Értem. Így mindjárt más.

 

www.masodikkerulet.hu/polgarmesterihivatal/felfogadas

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr701783390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása