Áldás vagy átok?

2010.06.25. 16:08

A focivébé természetesen. És nem abban az értelemben, hogy az adott sportot (labdarúgás) kedvelő hölgyek és urak (statisztikailag urak) számára áldás, a többiek (statisztikailag hölgyek) számára átok, hanem közgazdaságilag. Mert itt a napi.hu cikke arról, hogy Százmilliós károkat okoz
hazánkban a foci-vb
. Ami azért elgondolkodtató. Mármint a cikk címe. Olyan, mintha a Sajó áradna újfent, nem? A foci-vb letarolja a vetést az Alföldön? Vagy mi van?
A cikkből aztán kiderül, hogy az van, hogy A labdarúgó-világbajnokság első hetében 62 százalékkal kisebb forgalmat regisztráltak a Budapesti Értéktőzsdén, mint az azt megelőző héten, s a kereskedési kedv lanyhulása a korábbi focitornák és olimpiák során is megfigyelhető volt - derül ki vizsgálatunkból. És az is, hogy a futball-vb alatt ugyanis a részvényforgalom-kiesés a mostani átlagokkal számolva a 100 milliárd forintot is elérheti, azaz a brókercégek összesítve százmillió forintot is meghaladó jutalékbevételtől eshetnek el.

Ja, hogy így! Hát igen, szegény brókercégek bevétele csökken... Lehet, hogy tévedek, de úgy gondolom, hogy ez a szezonális hatás más ágazatok, piacok esetében pedig éppenhogy növeli a bevételt - lásd televíziókészülékek és egyéb megjelenítő eszközök, valamint kiegészítő termékek (sör, bor, búza, békesség). Vagy tévednék? Nem.

Oké, ettől még a brókercégek és a BÉT bevétele csökken. Nem is az a baj (mármint az én bajom a cikkel), hanem maga a felvezetés az, ami nekem nem korrekt, mert százmilliós károkat és hasznokat okoz hazánkban a foci-vb. Inkább így. Jó?

Ez így gömbölyű.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr182109773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2010.06.25. 19:10:59

Egy picit pontosítsunk! A tévék piacán biztosan csökkenés van a VB ideje alatt. Merthogy ELŐTTE volt forgalomnövekedés. :-)

Viccet félretéve, szerintem igaz lehet a csökkenés úgy általában. Akinél növekedhet: sörözők forgalma, szórakozóhelyeké, ahol legalább egy tévé van, plusz üzletek forgalma, ahol sört lehet kapni. Hm, megszomjaztam... Van söröd?

vagyok, aki vagyok... 2010.06.25. 19:37:56

és azt még ki sem mutatták, hogy az eredmények megbeszélése hány percre vonja ki az embereket a munkából :)
süti beállítások módosítása