Budakeszi vadaspark

2010.03.18. 15:00

El kéne menni. Ősszel voltunk utoljára, amikor még a zöld szín uralta a tájat, de már a sárga és a barna is helyet követelt magának. Le is zsíroztam a gyerekkel, hogy ha jól viseli magát a héten, akkor elviszem. Persze nem hétvégén. Hétvégén tömeg van. Tömeg és zsúfoltság. Hétfőn vagy kedden okés. Nekem belefér, az óvoda részéről nincs akadálya. Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy miért 9.00-től 16.00-ig van nyitva, de nyilván arra gondolt a fenntartó, hogy a gyerekek délután 4-től oviban vannak, meg iskolában és olyankor nem tudnak közel kerülni a természethez. Napközben meg úgyis csak a lábukat lógatják, hát azt meg a vadasparkban is lehet. Logikus. A Fővárosi Állatkert vezetése dettó így gondolja, szerintem a komenisták állnak a háttérben. Vagy a Dél-amerikai pánsípos bandák.

A fogyasztáshoz sok minden kell: jövedelem főleg, meg rendezett preferenciák, racionális mérlegelés. Kell áru, amit és kell szabadidő, amikor lehet fogyasztani. A piac nem vacakol, ha a potenciális fogyasztónak nincs ideje fogyasztani (megmarad a potenciális szinten), akkor nagyon gyorsan létrejönnek spontán módon azok a formák, amelyek az időszűkéhez alkalmazkodva megteremtik a fogyasztás lehetőségét. Ezt is jelenti a kínálati alkalmazkodás. A vevő a király. Akkor vagyunk nyitva, amikor a vevő ráér. Gyorsan csekkolható, ha valaki nem a piacról él: nem alkalmazkodik. Legyen az hivatal, vagy vadaspark.

Mindegy. Azért el kéne menni. Most már medvék is vannak.

 

www.vadaspark-budakeszi.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr621848119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.03.18. 17:29:19

Azt hiszem, szólok is a papának, ha dédi jobban lesz, menjenek el nyugdíjasok és az óvodás együtt, hét-, és napközben!!!! ;)
Addig is marad valamelyik hétvégére a Vajdahunyad vár és a Húsvéti kiállítás. Meg a Közlekedési Múzeum. Nálunk ezek a nyerők, bár medvét nézni ők is voltak, csak Vecsésen a macifarmon (amíg én suliban rohadtam). :))))

díva naíva 2010.03.19. 12:48:37

Mi most voltunk és találkoztunk Vackorral és Móriccal, bár dög sárosak lettünk, mégis élveztük, hétvégén sem volt tömegnyomor, pedig sütött a hidegben a nap...

díva naíva 2010.03.19. 12:50:24

Nyitvatartás meg gondolom téli, a sötétben bóklászni meg nem éri meg túlzottan...

kozgaztanar 2010.03.19. 14:26:18

@díva naíva: téli, de nehogy azt hidd, hogy a tavaszi - nyári meg csupa móka és kacagás: 9-5-ig lesz a mostani a 9-4-ig helyett ...

vagyok, aki vagyok... 2010.03.19. 17:38:29

lehet, hogy nem a piacból, hanem támogatásból élnek...
süti beállítások módosítása