EU, kalózok, leminősítés

2012.01.14. 11:30

Először azt hittem, hogy a Példátlan fegyveres összetűzésbe keveredett az EU című cikk valami olyasmit takar, hogy mondjuk a leminősített országok vezetői, élükön Sarkozy úrral össztüzet zúdítottak a leminősítő Standarn & Poor's-ra.

De nem. Az EU egyik hadihajója (nem is tudtam, hogy már ilyen szinten tart a közös védelmi politika, hogy EU hadihajó... de gondolom nem is, csak egy-egy konkrét mission erejéig áll össze a közös fegyveres csapat, ugye? mondja, aki tudja!) odapörkölt pár szomáliai kalóznak, akik TÉVEDÉSBŐL megtámadták őket.

Mondjuk ez jellemző az EU fegyveres erőkre: preventíve nem lődözgetnek, csak akkor ha megtámadják őket (mondjuk így nem leszünk világhatalom sose, de sebaj).

A leminősítéseket követően tényleg elég paprikás lett a hangulat... remélem az S&P nem sötétben tapogatózva minősítget le és fel, mint ahogy a szomáliaiak tették. A kalózok ugyanis csak akkor vették észre, hogy rossz hajót támadtak meg, amikor már késő volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr773544947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verde Lunaria 2012.01.19. 08:36:49

Na igen.. gonosz csúnya hitelminősítők....
Vajon Soros Úrnak mi lehet a véleménye?
süti beállítások módosítása