Olvasnivaló

2011.06.07. 09:22

Ritkán szoktam cikket olvasásra ajánlani (főleg nem az indexről), inkább ekézem közgazdasági és/vagy szaknyelvi pontatlanságaikat, mintsem, hogy azt mondjam: tessék megállni egy pillanatra és elolvasni, mert ez most TÉNYLEG mond valamit.

A mai nap kivételessége éppen az, hogy most azt mondom, hogy tessék megállni egy pillanatra és elolvasni Lantos Gabriella írását (index/pénz beszél), mert TÉNYLEG mond valamit!

A fokozatos lecsúszás helyett az emelkedő pályára álláshoz jelentős, költséges és csak hosszabb távon megtérülő beruházásokra van szükség: az emberekben a fizikai infrastruktúrába és az őket kiszolgáló állami intézményekbe. Minden sikeresen felzárkózó ország ezt az utat járta be. Ezek nélkül még jobb időszakokban is legfeljebb egyhelyben toporgunk. Ráadásul, ha előre látóan nem szánjuk rá magunkat e befektetésekre, akkor a bennünket körülvevő világ utólag erőnek erejével kikényszeríti ezeket, de annak mindig hitelek, magas kamatok, eladósodás és további lejtmenet az ára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr522963825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJeti 2011.06.09. 12:11:12

tessék. tökéletes illusztráció, grat.
süti beállítások módosítása