Túl sok információ

2011.01.19. 12:10

Van olyan, hogy valaki nem tud megjelenni a vizsgán. Tényleg. Esküszöm, hogy nem most találom ki! Már többször is tapasztaltam, hogy a hallgató nem tud eljönni a vizsgára. Becsszó. Mert megbetegedett, mert műtik, mert elvitte a mentő/rendőr/tűzoltó/cica, mert kitört a lába, eltört a vízcső, feltört a kőolaj a kertben, mert lekéste, mert kimaradt, mert meg kellett etetnie a pulykákat, mert közbejött. Főleg közbe szokott jönni.

Nem tud jönni, hát nem tud jönni.

Kedves Tanár Úr! Sajnos nem tudok megjelenni a viszgán, mert tegnap este túl sok kagylós pizzát ettem, most rossz a gyomrom! Már kétszer hánytam és ...

Nem akarom tudni. Túl sok az információ!

Ha nem tud bejönni, akkor alapvetően két eset van:

1) tud hozni hivatalos igazolást az akadályoztatásáról - ezzel sem hozzám kell fordulni, hanem ahhoz, aki a hallgatói ügyeket intézi, vagy 2) nem tud hozni igazolást - ez esetben kifizeti a magasabb UV díjat és jön utóvizsgára.

Nem tud jönni és kész. Az ok magánügy. Nem akarom tudni, sőt, nem is tartom normális (fair) dolognak, ha a tanár rákérdez a miértre. Kedves Kollégák, semmi közünk hozzá!

Figyelem, nem arról beszélek, amikor a diák megosztja a jófej tanárával ügyes-bajos dolgait, hanem egy rendszer működéséről: nem jelenik meg a vizsgán a hallgató, mi a teendője ezek után. Az oktatónak ugyanis ilyen esetben semmi, de az ég világon semmi teendője nincs. Sem pro, sem kontra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr442592203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJeti 2011.01.19. 21:12:09

bocs, hogy ilyen ritkán kommentelek, de meg kellett etetnem a pulykákat :D

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.01.19. 21:58:12

Igen, a TSI-vel lehet sokkolni a kedélyeket! :DDD

díva naíva 2011.01.20. 16:49:31

engem meg elvitt a cica :)))

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2011.01.21. 23:34:06

Igen, de az emberek nagy része azt hiszi, ha az élete intim részleteibe avat be azzal már a barátja vagy, és elnézően bánsz majd vele.
A másik oldalról pedig, a kíváncsiskodó fél csendőr pertus számonkérése, mert neki joga van tudni, neked, meg kötelező közölni vele, amit ő tudni akar.

(Erről jut eszembe: A lányomat harmadmagával, most pl. egy olyan külsős óraadó szívatja,( fél éves tantárgy, már a második vizsgaidőszakban veselkedik neki a vizsgának, és most is megbuktatta. És mindig kiülteti őket az első sorba, és más feladatlapot ad nekik, mint a többieknek, és sose kerülnek elő a feladatlapok, amikor a sikertelen vizsga után meg akarják nézni...) aki annál a cégnél dolgozik, ahol ő meg a másik két évfolyamtársa gyakornokok volt, és gyakornoki ideje alatt behívatta a az irodájába és kérte, hogy adja meg az évfolyam e-mailjét neki. Amikor mondta a címet, azt közölte, hogy azt ő is tudja, de a hozzáféréshez a jelszót adja meg neki, mert ő olvasgatni szeretné, hogy mit írkálnak ott.És legyen nyugodt, nem tudja meg senki. Amikor a lányom mondta, hogy erre nincs felhatalmazása az évfolyamtól, akkor közölte vele, hogy mérhetetlenül csalódott benne.)

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2011.01.22. 00:59:43

Milyen gonosz dolog ez a kagylós pizza..

@bluemoon: Na azért ez kicsit..

MakkosMaria 2011.01.25. 22:16:43

@bluemoon: nemtom milyen egyeb kenyszerito korulmenyek vannak, de itt mozdulni kellene, amennyiben nincs kooperalas az oraado reszerol...Valami olyan forman, hogy a harom diak kulon, de egyeztetve ir, csak a tenyekrol, lehetoleg csak a vizsga mikentjerol: a tszk vezetonek, intezetvezetonek, dekani hivatalnak, tanulmanyi osztalynak es a hallgatoi onkormanyzatnak. Sokaknak, a szonyeg ala soprest elkerulendo. Persze csak azutan, hogy mindharman elfogadtak magukban a tenyt, hogy ebbol nagy csata lehet, amiben nekik vszleg nyilvanosan is kell majd nyilatkozniuk. Nem konnyu.
(Jomagam eccer tettem ilyet egyemistakent, gyorsabban es konnyebben megoldodott a helyzet, mint vartam. A legtobb ember nagyon tart a nyilvanos konfrontalodastol, plane ha saros.)

kozgaztanar 2011.01.26. 12:03:00

@bluemoon: igen, egyetértek MM-el, szerintem is lépniük kéne!
Az alap, hogy a megírt dolgozatot a tanárnak be kell tudnia mutatni, olyan egyszerűen nincs, hogy "eltűnik" az inkriminált feladatsor. Szvsz a vizsgaszabályzatban gondolom benne is van, hogy megtekinthetik a dolgozatot, vagyis a tanár szabályt sért, ha nem tudja vagy nem akarja ezt a lehetőséget biztosítani. Innen el lehet indulni.

A kommentem pedig az, hogy hülyeség ellen nincs orvosság - diploma, doktori, de még MTA tagság sem kizáró ok. Hülye bárki lehet.

sing-lee 2011.01.26. 14:09:36

Na ezért (sem) jártam fősulira. Inni meg bulizni lehetett meló mellett is :D

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2011.01.26. 22:16:03

Kiderült, hogy már a tanszékvezető is szólt ennek kedves óraadónak, hogy ne sz@r@kodjon már, ezek az emberek ötödik éve járnak erre a szakra, mindegyiket ismerik, és egyik sem hülye, és nem lehet igaz, hogy nem tudják ezt a fél éves kis pöcsparádé anyagot legalább egy kettesre, és nem fogja hagyni hogy packázzon velük. Mondta ezt a TO. És a TO felajánlotta azt is, hogy megszervezi nekik a szóbeli vizsgát, úgy hogy nem lesz bent az óraadó. Aztán hogy mégis bent lesz, ő vizsgáztat, a tanszékről meg csak beülnek meghallgatni a vizsgát. Na erre mondták, hogy lehet olyat és úgy kérdezni, amit a vizsgázó nem tud, és lehet b előle hülyét csinálni és ezt nem akarnák. A mai szimpla UV-n ami szintén írásban volt, névre szóló feladatlapot kaptak.
Ha ez a vizsga se sikerül, akkor indul a balhé. Kezdve az írásbeli dolgozatok bemutatási kötelezettségétől, azok újra kiértékelésétől kezdve egészen a végsőkig elmenve...

MakkosMaria 2011.01.27. 18:49:16

@bluemoon: sok szerencset, illetve sikert. Aztan a vegen majd sohajtani, hogy az egyetemre 'tanulni' jarunk, es ebbol aztan lehetett tanulni...

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2011.01.28. 21:02:49

Örömmel közlöm a hírt, hogy hármas lett mindhárom diák dolgozata.
És bizony ebből is tanulnak...
süti beállítások módosítása