Nemzeti konzultáció 16/1

2012.05.30. 18:14

Elindult a nemzeti konzultáció. Kérdez: Orbán Viktor, válaszol: az állampolgár.

Nem állítom, hogy nincs nagyobb badarság a világban és hogy ez aztán most már mindennek a teteje. Sajnos ilyesmit - ismerve a hazai közállapotokat - nem állíthatok.
Azt sem állítom, hogy ördögtől való lenne megismerni a választópolgárok véleményét. Nem az. Sőt, illik ismerni a választópolgárok véleményét. Mondjuk én eddig úgy tudtam, hogy azért vannak a szervezetek (pártok, érdekképviseletek és társaik a gittegylettől az ebtenyésztőkig - na, ők is milyen szépen tudták képviselni a véleményüket, nem?), hogy közvetítsék az állampolgári véleményeket. De biztos rosszul tudtam. Mindegy, hagyjuk ezt, nyilván mi vagyunk a tudatlanok, bezzeg az okos élcsapat (hoppá, ez ismerős!) jobban tudja, hogy hogy kell kipuhatolni a népakaratot...

Úgy szeretném, ha egyszer azt is megkérdeznék, hogy "Vannak, akik szerint hideg sört illik fogyasztani langy nyár estéken, míg mások azt állítják, hogy ez esetben a fröccs a legjobb szomjoltó. Ön mit gondol erről?"

De nézzük sorban:

 1. "Vannak, akik azt javasolják, hogy a 20 főnél kevesebb embert foglalkoztató magyar vállalkozásoknak biztosítani kell az átalányadózás lehetőségét, mert így jobb eséllyel tarthatják meg alkalmazottaikat a válság közepette. Mások szerint nincs szükség a kis cégek ilyen módon történő megsegítésére."

Ezek szerint a kormányzat azt javasolja, hogy az EVA helyett (amit ugye 2013-tól kivezetni szándékoznak) átalányadózás legyen a mikro és kisvállalati körben? Úgy látszik az EVA-nak tényleg harangoztak... Mondjuk spec. jobban örülnék, ha bevételhez kötött lenne ez az (új) adózási forma, nekem ne átalányadózzon a 19 főt foglalkoztató 300 milliós árbevétel elérő cég itten, mert ne!

Szóval kis cégekre átalányadó jöhet, de nem foglalkoztatotti létszámhoz hanem és/vagy árbevételhez kötött adóalanyi körrel. És ne szórakozzunk már, hogy a "magyar vállalkozásoknak"! El tetszettek téveszteni: magyarországi... úgy kell helyesen írni!

folyt. köv.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr774555637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása