Valamint

2010.06.24. 11:12

Az volt még tegnap, hogy Anglia továbbjutott, valamint volt vagy 9 ember, akik gazdaságpolitika vizsgára jöttek hozzám. Nem én tanítottam a tárgyat és nem is volt óra (vizsgakurzus). Hát, nem sok köszönet van az ilyesmiben... Pláne, ha olyan is van a vizsgázók között, aki több félév kihagyás után szeretne sok tárgyon gyorsan túljutni, hogy végre diplomázhasson.

Nem tudom, hogy aki tartotta, az mit tanított akkor, amikor tartotta (most ugye csak vizsgakurzus), de számomra magától értetődik, hogy bár a jegyzetben (amit az órához kapcsolódóan le tudtak tölteni) csak az szerepel, hogy "fix árfolyamrendszer esetén a költségvetési politika, míg rugalmas árfolyamrendszer esetén a monetáris politika hatásos" (mármint mint anticiklikus gazdaságpolitikai eszköz), de azért csak kéne azt is tudni, hogy miért! Nem?
Vagy, hogy ha már gazdaságpolitika, akkor nem elég felsorolni a jegybanki függetlenség kritériumait, hanem tudni kéne a jegybanki monetaris eszköztárat is. Nem?
Arról nem is beszélve, hogy ha már költségvetési és monetáris politikáról tanulok, akkor legyen valami a fejemben róluk úgy is, hogy össze tudjam őket hasonlítani (célok, eszközök, működésük színtere, működésük módja). Nem?
Arról meg pláne nem is beszélve, hogy hogyan tanulhatok bármilyen szinten gazdaságpolitikát, ha nem tudom, hogy mi az, hogy piaci kudarcok? Hiszen az állam gazdasági beavatkozásának egy részére a piacok kudarcai miatt kerül sor! Az meg egyenesen felbosszant, hogy amikor visszahivatkozok a mikroökonómia tanulmányokra, akkor azt mondja a diák, hogy jaj, de hát az már olyan régen volt! Na neeee!

GRRRRR!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr402106035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJeti 2010.06.24. 13:25:49

akkor hörögjünk már rendesen: gerrrrrard
:D
süti beállítások módosítása