Index írja - reprivatizáció

2010.02.26. 12:36

"Nagy vihart kavarhat a Malév államosítása

A konkurencia már most komplett jogi szakvéleményt rendelt, amely az uniós jog alapján darabokra szedi a még tető alá sem hozott reprivatizációt, a brüsszeli vizsgálat elkerülhetetlennek tűnik." - szerepel a mai hírek között a főoldalon (kiemelés tőlem).

Nem. Az államosítás az államosítás. A reprivatizáció, az pedig a privatizáció, vagyis a magánosítás egyik verziója, amikor is a valaha államosított tulajdont az eredeti tulajdonos kapja vissza. Újramagánosítás.

Anno a Kisgazdák mentek be a '90-es koalícióba úgy, hogy a programjukban a termőföld reprivatizációja szerepelt. Majd azért léptek ki '93-ban (lásd Torgyán), mert nem tudták a koalícióban ezt az elképzelést érvényre juttatni.

Grrrr!

www.kislexikon.hu/reprivatizacio.html

ps.: A kép természetesen nem a reprivatizációra utal, hanem a Malév siralmas helyzetére.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr791792043

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A csőd szimbóluma: Malév 2010.03.01. 07:41:06

A magyar államnak soha nem volt világos koncepciója a Malév és a Ferihegyi repölőtér szerepéről és jövőjéről. Mindig is vagy rövidtávú bevételi forrásként, vagy politikai kifizetőhelyként tekintettek rájuk. (Fotó: ChrisW/Wiki) Újra a magyar állam le...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

díva naíva 2010.02.26. 12:51:29

hát ez gáz, mert hogy én nem reprivatizálok, de azért egy hírt kreáló csak ki wikipedia-zhatná az álala bizonytalannak vélt idegen szavakat, az azért (elvi szinten) elvárható :)
süti beállítások módosítása