Az állam átveszi

2011.10.03. 11:01

Azt hiszem írtam már régebben arról, hogy közép-európaiságunk nyomora abban is meglátszik, hogy az államot a központi kormányzattal, a központi államszervezettel azonosítjuk. Nálunk szerencsésebb helyzetben lévő népek (hazája nagy világ) meg egyszerűen csak odabökik, hogy local government, state government, federal government és kész vagy ha ugyan United, de Kingdom, akkor local és central government. És legalább az nyilvánvaló, hogy minden szinten, szinte minden: a kormányzásnak (és az államnak) több szintje van.

Bezzeg nálunk! Most olvasom, hogy "A jövő év január elsejétől az állam átveszi a megyei önkormányzati intézményeket." Mert a központi kormányzat az az állam, a megyei önkormányzatok, az meg nem állam, ugye? Tessék már mondani, akkor mi az ég csudája?! És szegény állam, most még kap a nyakába 180 milliárd adósságot is! Mintha eddig nem az ő nyakában lett volna... Attól, hogy nem a központi kormányzat halmozta fel, hanem az önkormányzat, attól még az államadósság része!

De fogom én magam ilyenekkel felhúzni? Á, dehogy!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr353273901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása