A tudós, az MTA és Gera Zoli

2010.04.30. 12:20

 

Csodálatos napra ébredtem ma: gyönyörűen süt a nap, langy tavaszi fuvallat borzolja a fák lombját, dekoltálnak a lányok, 4 magyar népmese is befért a reggelbe, délután vár a Hajógyári-sziget és az OTP részvény árfolyama is emelkedik.

Persze mindez nem lenne elég, hogy ilyen széles jókedvem legyen, ahhoz megy végképp nem, hogy egyben nemzeti büszkeségtől dagadjon, aminek dagadnia kell... Nem. Viszont az, hogy Gera Zoli az Európa liga (EL) döntőjébe rúgta a Fulhamet, az pont ezt az érzést váltja ki belőlem. Ezúton is szeretném leszögezni, hogy
1) Éljen Gera Zoli, aki jelenleg az egyik, ha nem A legtehetségesebb magyar futballista! 2) Hajrá Gera Zoli! 3) Csak így tovább Gera Zoli!

 

www.nemzetisport.hu/europa_liga/gera-a-fulham-hose-dontobe-lotte-a-csapatot-2026764/

sportgeza.hu/futball/2010/04/29/gera_zoltan_el-dontobe_lotte_a_fulhamet/

www.fn.hu/foci/20100429/gera_dontobe_lotte_fulhamet/

www.metro.co.uk/sport/football/824048-fulham-comeback-sinks-hamburg-to-net-europa-league-final-spot

www.fifa.com/worldfootball/clubfootball/news/newsid=1202479.html

 

Van itt ez a másik dolog viszont, amiről Gera kapcsán kezdtem gondolkodni, hogy aszongya:

Az Akadémia elnöke által két éve életre hívott Lendület Fiatal Kutatói Program célja egyik célja, hogy jelentős anyagi támogatás odaítélésével hazacsábítsa a külföldre távozott fiatalokat, illetve megállítsa az elvándorlást, amivel hozzájárulhatnak az akadémiai kutatóintézetek munkájának megújításához és az ország versenyképességének növeléséhez.

www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/maradjanak-itthon-a-fiatal-tudosok-300-millios-lendulet-313713

Értem én a célt, a törekvést, meg ha fiatalabb lennék, akkor talán még lelkesednék is, hogy igen, ez kell és végre legjobbjaink nem a külföld gyepét pardon, kutatóműhelyeinek székeit koptatják. De nem vagyok fiatalabb. Úgyhogy nem lelkesedem. Sőt. Azt gondolom, hogy Gera Zoli a Premier League-ben tudott azzá válni, aki. Ha itthon maradt volna a Fradiban, akkor coki. Kész. Kampec dolores. Mert a Soproni Liga (magyar bajnokság) jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy valaki, aki ott játszik világklasszissá váljon. Ugyanezt gondolom a magyar tudományos életről is. (énvélemény, lehet vitatni)

Szóval kedves fiatal és tehetséges magyar tudósok! Ne maradjatok itthon, hanem fogadjátok el a cambridge-i ösztöndíjat, menjetek a Columbiára, vagy az MIT-re, Párizsba, vagy Berlinbe. És váljatok világklasszissá! Hogy büszke lehessek (lehessünk) rátok. (lécci, lécci, lécci!)

Aztán gyertek haza 40-50 évesen, alapítsatok kutatóintézetet, ilyen-olyan központot (gondolom a Nobel-díjból futja majd rá), hozzatok létre magánfőiskolát, egyetemet, alapítványt, szakmai fórumokat, vegyétek a szárnyaitok alá a tehetséges fiatalokat, újítsátok meg a hazai tudományos életet és akkor ... akkor majd még büszkébb leszek (leszünk) rátok!

 

A teljesség kedvéért leírom azt is, hogy egyébként jó ez a kezdeményezés, mert talán lehetőséget nyújt a fiataloknak... a hazai tudományos élet megújításának lehetőségét.

 

www.premierleague.com/page/Home/0,,12306,00.html

www.mlsz.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr371963745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lendületben az egyetemek 2011.01.11. 14:11:36

Ma reggel, sajtótájékoztatón jelentette be Pálinkás József, hogy az MTA folytatja a sikeres Lendület programot, sőt a növekvő költségvetési támogatásnak köszönhetően kiterjesztik az egyetemekre is. Míg a korábbi években a külföldön kutató tehetsé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MakkosMaria 2010.04.30. 17:01:40

hmm, lassan Kinaba is lehet menni, es mire mi nyugdijba megyunk, lehet hogy mar muszaj is lesz nehanyuknak oda menni...

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.04.30. 21:14:16

Én személyesen úgy érzem, segítettem egy icurka-picurkát Gera Zolinak a sikerei elérésében. Még akkor, amikor apró fogaskerékként őröltem egy malomban vele, hogy legyen mit innia! És azóta is megőriztem azt a céges újságot, aminek ott vigyorog a címlapján!!!! :))))
Hajrá Gera Zoli!!!! Hajrá magyarok!!!!
süti beállítások módosítása