Mindig nagyon örülök, amikor kiderül, hogy mennyire okos, hozzáértő emberek vannak kormányzati pozícióban (dolgoznak értünk, állampolgárokért)!

Most például Balog Ádám helyettes államtitkártól tudhattam meg, hogy az adó, az egy fix teher, amit ki kell gazdálkodni. Én meg eddig azt hittem, hogy az adó az egy olyan közteher, ami a jövedelem valamilyen %-os mértékében van meghatározva (mármint a jövedelem adó típusú adók). Az, hogy mennyit kell fizetni, az pedig a jövedelem nagyságától függ. Valószínűleg tévedtem. Köszönöm a felvilágosítást!!

A válság mindenki számára világossá tette, hogy csak azok az államok maradhatnak talpon, amelyekben a lakosság döntő része dolgozik, és állását be is jelenti. A tapasztalatok alapján kimondható, hogy leginkább az egykulcsos rendszer serkenti a legális munkavállalást – jelentette ki Balog Ádám, miután „nyilvánvaló gazdasági törvényszerűség, hogy a kisebb adót könnyebb kigazdálkodni”.

Ja igen... abban, hogy mi segíti "leginkább" a legális munkavállalást, nos abban nem értünk egyet. De ha már itt tartunk, örömmel venném, ha a helyettes államtitkár úr megosztaná velünk, hogy mégis milyen tapasztalatokról beszél? WTF?!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr814564314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása