Tegnap még címlapon volt az indexen, ma már nincs ott. Korrekt, szakmailag helytálló elemzés, picit meg is lepődtem, hogy egy (vizsgáló) albizottsági jelentés ilyen is lehet (Magyarországon). Nincs különösebb komment, egyetértek: mindenki felelős! A történet összes szereplője. Felesleges egymásra mutogatni!

A kormányok, a bankok, a felügyelet, a nemzeti bank és a lakosság is felelős a devizahitelezés elterjedéséért – állapítja meg a deviza-eladósodás okait vizsgáló albizottság jelentése. A lapunk birtokába került bizalmas dokumentum szerint a hitelfelvevők maguktól nem fogták fel a kockázatokat, a bankok pedig ellenérdekeltek voltak a korrekt tájékoztatásban. Az elrontott gazdaságpolitika és az MNB monetáris szigora kiszorította az irtózatosan megdráguló forinthiteleket a piacról, a felügyelet pedig képtelen volt a fogyasztóvédelmi feladatai ellátásra, például arra, hogy kikényszerítse a THM korrekt alkalmazását. Egyébként, bár utólag sokan nem így érzik, a devizahitelesek átlagosan nem jártak rosszabbul, mint azok, akik forinthitelt vettek fel – állapítja meg a tanulmány.

Szép napot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr104088764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verde Lunaria 2012.02.10. 10:00:27

Ezt én is néztem, hogy mennyire gyorsan leszedték...
Pedig "tanulságos"
süti beállítások módosítása