Végre a szélesebb közönség számára is készült egy korrekt elemzés arról, hogy ki - miért - hogyan felel azért, hogy a devizahitel - adósság hegy maga alá temette az országot. Mármint hogy Magyarországot.

A cikk elolvasása után szeretném ha elgondolkodnánk azon, hogy a cikkben elemzett szereplők közül melyek voltak azok, akik önérdeküket követték (még ha adott esetben rosszul is döntöttek, mert korlátozott információs bázison hoztak döntést, vagy éppen rossz algoritmus alapján), és nem is várunk tőlük mást, mint hogy önérdekük alapján döntsenek ilyen és hasonló helyzetekben? És mely szereplők azok (a cikkben), akiktől viszont egyáltalán nem azt várjuk, hogy önös érdekeik alapján döntsenek, hanem azt, hogy döntéseiket valamiféle társadalmi jót (közjót) szem előtt tartva hozzák?

A megfejtéseket, franciakrémesbe csomagolva, az öltözőbe kérem!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr543311637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása