Végtörlesztés

2011.09.14. 12:49

Annyira, de annyira fel van fújva ez a lufi (is), hogy igazából nincs is kedvem írni róla. A javaslat egyértelműen a felső-középosztálynak tett gesztus - bevétel itt. A költségviselők a külföldi (osztrák) tulajdonú bankok - veszteség ott. Mondjuk meg is érdemlik, ők hozták be a devizahitel-termékeket anno. Meg közvetve azok, akik nem tudnak végtörleszteni, mert a tovább gyengülő forint (és egyéb turáni átok) őket teszi (újfent) taccsra. A felső-középosztály megmenekül, úgy, hogy az alsó osztályokat közben még jobban a víz alá nyomja. Nota bene egy konzervatív kormánytól nem lehet elvárnia az alul lévők védelmét. Nyilván. A világ ezen tájékán baloldali kormánytól sem nagyon lehetett. Ez már kevésbé nyilván.

Az OTP nem hiszem, hogy rosszul jön ki a buliból - tekintve Csányi és Orbán kapcsolatát. Jut eszembe, lassan megint lehet OTP részvényt venni, szépen vissza fog az kúszni 4000 fölé.

Ennyi.

Hozzászólások esetén még boncolgathatjuk, de annyira tényleg nem érdekes. Nagy füst, kis láng. Lehet róla sokat címlapozni, addig sem arról beszélünk, hogy hol a fenében van már az az eszközkezelő, ami kivásárolná a "bedőlt hitelest" (megvenné a banki követelést, nem feltétlenül könyv szerinti értéken) a banktól. Az bezzeg nincs. Végtörlesztés. Az van.

Végül is mindnyájan törlesztetünk. Még a görögök is, akik szép lassan becsődölnek. De tényleg. (A képet a metropoltól loptam.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr833226677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása