Good news, bad news

2011.08.13. 08:41

Elég zűrzavaros napok (hetek) vannak mögöttünk. A CHF/HUF árfolyam (exchange rate) pár hete még 220-230 volt, aztán járt 270 felett, most pedig 250 alatt van. A devizahitelesek fele szívrohammal kórházban, a másik fele pedig éppen igénylőlapot tölt ki (árfolyamrögzítés), amivel persze nem fogja megúszni az infarktust, csak szerez magának három év haladékot.

Az USA már nincs a legjobb adósok között, illetve (ha már államadósság) az európai adósságválság megoldása tovább késik, sőt: Olaszország csatlakozni látszik a megmentésre várók klubjához. Az államadósságokhoz kapcsolódóan estek a tőzsdék (nem, igazából nem a tőzsdék, hanem a részvényárak a tőzsdéken), valamint tovább drágult az arany és az említett alpesi (lila) pénz - annyira, hogy az már nekik sem, így a svájci jegybank a magyar devizahitelesek (CHF) segítségére siet.

Soros megint megmondta a tutit, ami elég jó, viszont közben az excsaja (brasil, 28) tíz milliárdot (nem forint) követel tőle, ami meg eléggé nem tuti és kicsit gallyra teszi a tuti-megmondást.

Dübörög a Sziget és felszámolták a halottak után járó nyugdíj-kifizetéseket Görögországban.

Összességében a világ szokásos folyása nem változott. Főként, ha az ezeréves trendvonalat nézzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr923150337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása