Nem túl fantáziadús a cím, elismerem, de nem az a célom (általában), hogy nyelvileg leleményes legyek, hanem az, hogy a kereső érdeklődő idetaláljon. Feláldozom a csilivilit a hatékonyság oltárán. Közgázblog. Ez van.

Írtam már arról, hogy az elmélet szerint az adóváltozások hatására (lineáris adózás - 16%-os adókulcs) a megtakarítások növekedésére számíthatunk, pláne, hogy az adóváltozás a magasabb jövedelműeknek kedvez, és ugye eleve ők a megtakarítók.

Nos, a gyakorlat azt mutatja, hogy valóban ez történt. Az adóváltozás hatására nem a fogyasztás nőtt, hanem (mint azt az elmélet is mondja) a megtakarítás.

Az egykulcsos adó és családi kedvezmények hatására keletkező többletjövedelmeket a legtöbben félretenni szeretnék az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív kutatás szerint. A plusz bevételekből az érintettek 43 százaléka tesz félre többet, mint korábban.

Örülünk, Vincent?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr803029931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása