Helyzetjelentés

2011.01.25. 12:33

Kedd van, 12 óra 46 perc. Esik a hó. Éhes vagyok. Meg tudnék enni egy tehenet.

A jegybanki alapkamat tegnap óta 6 százalék. A magyarok ötöde keresett állást, miközben a globális munkanélküliség nem csökkent. Nem állt talpra a kiskereskedelem, viszont Németország és az USA gyorsulhat.

Ami nem hagy nyugodni, az a tollakkal kapcsolatos. A vizsgaidőszak elején volt két kék és egy piros tollam (amivel írunk). Most van 7 kék és 2 piros. Hogyan történhetett ez? Honnan bukkannak elő újabb és újabb tollak? Ki küldte őket? Mit akarnak tőlem?

Rejtély!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr972612085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagyok, vagy nem 2011.01.25. 19:48:51

a tollak egyértelműen tőlem vannak. nekem eltünt mostanában jó pár! elküldöd? :)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.01.26. 05:27:40

És legalább szépek? :)
Zöld miért nincs és nem is volt???

díva naíva 2011.01.26. 10:11:05

ha rózsaszín is közé keveredik, az az enyém :)))

sing-lee 2011.01.26. 14:03:43

Nem az enyém, én kocka vagyok :D

Öcséd:-) 2011.01.26. 20:22:58

Javaslom a galaxis útikalauz trilógia egy részletét megfejtésül!

"Veet Voojagig a Maximegalon Egyetem csöndes, fiatal diákja volt. Ragyogó tudományos pályafutás előtt állt. Ősfilológiát, transzformációs etikát, és a történelemszemlélet hullámharmonikus elméletét tanulmányozta. Egy éjszaka, midőn Zaphod Beeblebroxszal egyik Pángalaktikus Gégepukkasztót a másik után itták, Veet Voojagig a fejébe vette, hogy utánajár, mi is történt azzal a rengeteg golyóstollal, amit az elmúlt évek során vásárolt.

Aprólékos kutatómunka következett. Veet Voojagig végiglátogatta a golyóstoll-fogyatkozás összes galaktikus nyilvántartását. Végül furcsa kis elmélettel állt elő, amely akkoriban egészen megragadta a lakosság fantáziáját. Eszerint valahol a kozmoszban, a humanoidok, halszerűek, sétáló faalkatúak és a kék szín szuperintelligens árnyalatai által lakott bolygók mellett létezik egy olyan bolygó is, melyen a golyóstoll-életforma uralkodik. Az elhagyott golyóstollak e bolygó felé vették útjukat, csöndesen átsurrantak a tér rejtett alagútjain oda, ahol – tudták - a golyóstoll-lét örömei várnak rájuk, golyóstollhoz méltó izgalamak és kihívások, mindaz, ami kijár nekik egy jóléti golyóstoll-társadalomban.

Mindez pompás és kellemes volt, amíg elmélet maradt. Ám Veet Voojagig egyszer csak bejelentette, hogy meg is találta ezt a bolygót. Sőt maga is dolgozott ott egy darabig: egy olcsó, zöld, nyomógombos golyóstoll-családnál sofőrködött. Nyilatkozata után zárt osztályra került, könyvet írt, ezt agyonhallgatták, száműzetésre ítélték adócsalásért, ami a jól megérdemelt sorsa azoknak, akik nyilvánosan csinálnak bolondot magukból.

Egyszer aztán expedíciót küldtek oda, ahol Voojagig nyilatkozata szerint a golyóstollak bolygója található. Az expedíció csupán egy aprócska égitestet talált a jelzett ponton, rajta egyetlen öregemberrel, aki ismételten kijelentette, hogy hazugság az egész. Később azonban kiderült, hogy az öregember nem mondott igazat.

Két kérdés mindenesetre azóta is tisztázatlan. Az egyik, hogy honnan kerül évente 60000 titokzatos altair dollár az öregember bankszámjára Brantisvog bolygóján. A másik természetesen Zaphod Beeblebrox virágzó használtgolysótoll-kereskedése."

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2011.01.31. 23:01:37

@Öcséd:-): Ímhol a megfejtés.:D Egyébként a tollak ivartalanul szaporodnak.
süti beállítások módosítása