Egészség-gazdaságtan

2011.01.18. 12:17

"A British Dental Health Foundation kutatói 4200 személyt vizsgáltak meg, és arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik kevesebb saját foggal rendelkeztek, nagyobb eséllyel néztek szembe a memóriaromlással és az Alzheimer-kór korai fázisával. A japán résztvevők valamennyien 65 év fölöttiek voltak és teljes fogorvosi szakvizsgálaton, valamint pszichológiai teszteken estek át.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a gyengülő emlékezetről beszámoló betegek nagyon ritkán, vagy sohasem jártak fogorvosi ellenőrzésekre."

Azon kezdtem el gondolkodni, amikor ezt olvastam, hogy a kutattóknak az vajon nem jutott eszükbe, hogy nem az van, hogy azoknak rossz a memóriájuk, akik nem járnak fogorvoshoz (ergo rosszabb állapotban vannak a fogaik), hanem az azok nem járnak fogorvoshoz, akiknek rossz a memóriájuk?!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr302592625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása