Schnaps

2010.09.26. 10:25

Lájkolom, hogy vannak ilyen nyereményes izék a blog.hu-n, hogy írj erről, vagy arról, helyezd ki ezt vagy azt, tárcsázd a következő emelt díjas telefonszámot és nyerhetsz... (Drága bloggerek!) Most éppen kupont a pálinkafesztiválra (nem is, mert Budavári Pálinka és Kolbászfesztivál, nem összekeverendő a sima Budapesti Pálinka Fesztivállal a Városháza mellett, mert nyilván az egyik polgári, a másik meg liberális pálinka - mármint hogy volt eleddig).

Jaj, akkor én is írok egy posztot (gondoltam gyorsan) a pálinkáról. Kategóriát is választottam: "az első pálinkám". (Pálinka és gasztronómia ügyben nem vagyok jártas, valamint a pálinka és szerelem együttjárás is elkerült - nem lévén soha Pál Inka nevű hölgyismerősöm.) De első pálinka, az igen! Az volt!

Elmesélem, hogy hogyan.

Szóval Anyám leszedte a fáról - vödörbe, lábosba, ami került. Öcsémmel megmostuk, kimagoztuk, hordóba raktuk, aztán két hét múlva, a cefrévé erjedt gyümölcs ment (vittük) az emberhez, a főzdébe. Lehetett vagy 140 liter. Még aznap délután lefőzésre került, testvérem el is hozta este a 12 litert. Azóta van nekünk első pálinkánk. Szilva.

Tavaly is volt első, csak akkor almából.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr842323809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.09.26. 12:33:54

Én lájkolnám, de még nem jelent meg ott, ahol kell... ;)

mig8 (törölt) 2010.09.26. 15:53:49

Az én legszebb élményem a pálinkával kapcsolatban Kapolcson volt. Leutaztunk a párommal, lenn pedig összefutottunk egy ismerős párral (akkoriban még senki se volt házas, csak egyetemista). Szép, meleg napsütés volt, körbenéztünk, akkor már korgó gyomorral. Vhol pálinkakóstolás volt: mindenféle pálinkából 1x lehetett kb 2cl-t inni. Megkóstoltuk a szilvát, a mézeset, a körtét, a vilmoskörtét, a vegyest, meg még ki tudja mit. Egyenként nem volt sok, még józanok voltunk. Gyorsan beültünk vhová enni, vmi nehezebbet, hogy ne is legyen problémánk. elkéstünk...

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.09.26. 21:40:20

Nálunk faluhelyen a diópálinka a sláger.
No és Inka Pál nevű (hölgy)ismerősöd van? E?

kozgaztanar 2010.09.27. 11:12:02

@Enchantée: ááá, szerintem nem is fog, mert reklámok nélküli blog vagyok - mondta hüppögve szegény blogom -, és ezért nem kerülök ki sehová... se címlap, se pálinka! brühühűűű! :((

@mig8: ja-ja, régi szabály, hogy a pálinkának meg kell ágyazni a gyomorban! :)

@.bia: még nincs. de ha akarsz, Te lehetsz! :)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.09.27. 11:15:10

@kozgaztanar: Blogtalin kapsz majd egy rundot, engesztelésképpen. Na? :))))

.bia · http://legyeneszed.blog.hu/ 2010.09.27. 22:13:33

@kozgaztanar: Tudom, hogy most nagyon meg fogsz lepődni, de már van nevem, és nem is olyan nehezen kitalálható.:D
süti beállítások módosítása