Hír vagy hirdetés?

2010.07.09. 09:32

A szokásos reggeli blog és lapszemle kapcsán botlottam ebbe a cikkbe (?) a vg.hu-n. Muszáj volt kinyitnom, annyira provokatív a címe: "Az OTP-vásárlók 90 százaléka veszíteni fog". Ráadásul az idézőjelek azt sugallják, hogy ezt valaki mondta, az olvasó meg joggal hiheti azt, hogy biztosan valami okos ember és a cikket elolvasva majd megtudja, hogy miért is gondolja ezt az a valaki.

Nos, megtudja. Azért fog veszíteni, mert nem a Tradernet Gobal tanfolyamán tanulta a tőzsdézést, illetve nem rajtuk keresztül bonyolítja tőzsdei ügyleteit. Mondta ezt az éppencsak piacra lépett cég elnöke egy konferencián. Meg hogy pár százról egymillióra emelné ügyfelei számát a magyar piacon. Gondolom például így, hogy egy szakmainak tűnő cikkben hirdet, miközben azt igyekszik elhitetni, hogy ez nem is hirdetés, hanem hír.

Vajon tényleg ennyire megvezethetőek lennénk?

 

Szerző: kozgaztanar

4 komment

Címkék: reklám

A bejegyzés trackback címe:

https://kozgaz.blog.hu/api/trackback/id/tr472140250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bluemoon · http://mondomamagamet.blogspot.com 2010.07.11. 20:22:38

Tényleg. És még ráadásul hülyének is néznek bennünket.
(persze a nagytöbbség az is, de aki nem, az legyint és nem hiszi el már azt sem, amit a saját szemével lát)
erről jut eszembe: A feleség váratlanul hazaérkezik, és a férjét ágyban találja egy vörös bombázóval. Mire a férj, szivem, szivem nekem higyj, ne a szemednek!

díva naíva 2010.07.12. 12:07:07

ez az ország tele van birkákkal, kevés a gondolkodó ember és annál a több, aki húz a többivel... nem túl nehéz ezt marketingelni...

kozgaztanar 2010.07.12. 12:11:26

@díva naíva: az nem baj, ha sok a birka, sok birka = sok gyapjú, legalább télen nem fogunk fázni! :))
süti beállítások módosítása